Yardım Merkezi

Neden CDN Kullanmalıyım

CDN sistemi kullanmanın esas amacı sayfanız üzerinde bulunan statik objelere ( css , js , jpg , png , gif ) erişimleri hızlandırmaktır. Bu objelere erişimin hızlanması hem arama motoru tarafında size katkı sağlayacak hem de ziyaretçiler sitenizde çok daha hızlı gezinecektir. CDN sistemi kullanmanın diğer büyük avantajı da sunucu kaynaklarınızın daha az kullanılması ve bu nedenle maliyet avantajıdır.

CDN sisteminin yapısı gereği birden fazla fiziksel olarak farklı lokasyonlarda çalışmasıdır.  Örneğin web sitenizin statik objelerini CDN servisi üzerine aldığınızda görselleriniz , css ve js dosyalarınız artık kullanıcıya en yakın veri merkezlerinden iletilecektir. Böylelikle bu içeriklerin açılma hızı çok daha artacaktır. Netdirekt CDN servisi şu anda 5 farklı lokasyonda ve operatör yedekli olarak çalışmaktadır. Bu 5 lokasyon sırası ile İzmir , İstanbul ( Gayrettepe ) , İstanbul ( Kartal ) , Ankara ( Ümitköy ) ve Bursa 'dır. Operatör olarakta Türkiye'de hizmet veren 2 büyük operatör Türk Telekom ve Türkcell Superonline kullanılmaktadır.

Netdirekt CDN servisinde ( Statik İçerik Barındırma ) tüm objeler RAM ( Bellek )  üzerinde saklanmaktadır. Bu nedenle de objelerinizin cevap verme süresi , normal bir sunucuya göre 5 kat daha hızlı açılacaktır. 

Netdirekt CDN servisi kullanarak ,

  • İçeriklerinize erişim , o anda yoğunluğu en az olan ve kullanıcıya en yakın veri merkezinden iletilecektir ,
  • Altyapı maliyeti olmadığı için , sizin sorumlu olacağınız tek şey içeriklerinizdir ,
  • Türkiye içerisinde 5 farklı lokasyonda çalıştığı için network problemlerinden etkilenmezsiniz ,
  • Hızlı açılan içerikler ile hem arama motorları hemde ziyaretçilerinizin sitenizde kalma süresi artacaktır ,
  • Tek lokasyonda ya da Yurtdışında çalışan rakiplerimize göre daha yüksek uptime ve hız kazanacaksınız ,
  • Hat dolumu , paket kaybı , harddisk kotası , elektrik kesintisi , sunucu arızası gibi problemlerdn etkilenmeyip sadece içeriklerinizi yöneteceksiniz.
  • Gelişmiş istatistik servisi ile anlık olarak ne kadar trafik yaptığınızı görebilecek ve planlama yapabileceksiniz.
Başka Bir Konu Araştırın
Bulduğunuz konu aradığınız sorulara cevap vermediyse yeni bir konu araştırın.