Yardım Merkezi

DNS Menüsü Kullanımı ve Detayları

 

DNS
Arayüz aşağıdaki gibidir;

DNS kayıtlarınızı buradan gözlemleyebilir ve sağdaki ufak, kalem şeklindeki Edit – Düzenle butonunun yardımı ile değiştirebilirsiniz.

Tip: DNS kayıdının ne yönde işlem yapacağını, hangi türde bir kayıt olduğunu gösterir.

Tipler;


A Kayıdı: 32 bitlik bir IPv4 adresine iletim yapar, genellikle hostname’lerin yerlerini haritalamak, Ağda web sitesinin açılması için yönlendirme yapmak amaç ile kullanılır. 

CNAME: Bir isimden diğerine takma isimdir. Domaininize belirlediğiniz takma isimlerin çalışması için gereklidir.

MX: Web üzerinde ilgili domainin mesaj transfer ajanlarının (Outlook, Thunderbird vb. Mail yazılımlarının) çalışabilmesi, ilgili sunucuya düzgün bağlanabilmesi için gereklidir.

TXT: Diğer adı ile Sender Policy Framework (SPF) sistemi, e-postalarda spam yapımının önüne geçmek için tasarlanmış bir kayıttır.
Yukarıdaki TXT kayıdı ile ilgili resimde sarı ile belirtilen alan, mail sunucusunun Outgoing IP si ile değiştirilmelidir.

NS: DNS kayıtlarının öncelikli görevi, tarayıcınızın adres çubuğuna girilen alan adının işaret ettiği A kaydını takip ederek gösterdiği IP adresine ulaşmaktır. Bu işlemi gerçekleştirmek için de hem sunucu üzerinde hem de alan adının üzerinde birbirlerini işaret eden özer Server isimleri (Name Server) olması gerekmektedir. Nameserverlar genelde ns-değer-.alan-adı.com şeklindedir.

Örneğin ;

ns1.suatgorgun.com
ns42.suatgorgun.com



 

Başka Bir Konu Araştırın
Bulduğunuz konu aradığınız sorulara cevap vermediyse yeni bir konu araştırın.