Yardım Merkezi

SSL Yeniden Yapılandırma Gereksinimi

Merhabalar,

Google Chrome Web tarayıcısının 70 sürümünde, Çeşitli sağlayıcılara ait SSL sertifikalarının ana kök sertifikasının artık geçersiz kılınacağı bilgisi bugünden itibaren sunulmuştur.

Buna göre, 1 Aralık 2017 tarihinden önce konfigüre edilen ve Symantec, RapidSSL, GeoTrust, Digicert, Thawte gibi firmalardan alınan SSL sertifikalarının tamamının yeniden yapılandırılması - Reissue edilmesi gerekmektedir.

1 Aralık 2017 den eski tüm sertifikalara yapılmalıdır, ancak Chrome Web Browser üzerinde %100 tespit ve kontrol sağlayabilmek için;

Chrome Web Browser'da sitenizde iken Seçenekler – Diğer araçlar – Geliştirici Araçları Şeklinde ilerleyerek (Ya da F12 tuşu ile) Konsolu açabilirsiniz.

Konsolda;

The SSL certificate used to load resources from https://site.domain.com will be distrusted in M70. Once distrusted, users will be prevented from loading these resources. See https://g.co/chrome/symantecpkicerts for more information.

Şeklinde bir ibare gözlemliyor iseniz Reissue işlemini gerçekleştirmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

Örneğin sitemizde, Canlı Chat için kullanılan scriptin SSL sertifikasının yeniden yapılandırılması gerektiği aşağıdaki görselde gözlemlenebilir;



Online Chat SSL Error

Kurulumu kendiniz gerçekleştirdi iseniz;

https://products.geotrust.com/orders/orderinformation/authentication.do

Y
ukarıdaki link üzerinden Common Name (SSL'in Alındığı domain) Mail Adresi ve Numara doğrulamasını tamamlayarak SSL yönetim paneline giriş linkini mail adresinize alabilir ve panelde bulunan "Reissue" seçeneği ile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kurulum konusunda bilginiz bulunmuyor ise, İlgili yeniden yapılandırma işlemini Netdirekt Müşteri Paneliniz üzerinde, SSL Sertifikanızın sayfasına girerek eklenti olarak satın alabilir ve tarafımıza bir E-Destek bildirimi ile ulaşabilirsiniz.

Yeniden yapılandırma için işlem ücreti 20 TL + KDV olmaktadır.

Alternatif olarak, aşağıdaki makaleyi inceleyerek işlemi otomasyon üzerinden kendiniz de gerçekleştirebilmektesiniz;

SSL Yeniden Yapılandırma

İyi Çalışmalar Dileriz.

Başka Bir Konu Araştırın
Bulduğunuz konu aradığınız sorulara cevap vermediyse yeni bir konu araştırın.