Yardım Merkezi

Sectigo SSL Sertifikası Konfigürasyonu

Merhabalar,

Bu sayfada firmamız üzerinden satın almış olduğunuz Sectigo SSL Sertifikalarının kurulumunu gerçekleştirebilmek üzere izlenmesi gereken adımlar yer almaktadır.

Öncelikle Netdirekt Müşteri Hesabınıza giriş yapınız.

Ardından sol menü üzerindeki Ürünlerim ve Hizmetlerim ana başlığı altındaki Ürünlerim ve Servislerim seçeneğine tıklayınız.



Açılan sayfa üzerindeki + SSL Sertifikaları kategorisi altında ilgili sertifika hizmetinin sağ alanında yer alan Ürün Yönetimi seçeneğine tıklayınız.



Bir sonraki sayfa üzerinde Şimdi Yapılandır seçeneğine tıklayınız,



Burada, müşteri bilgileriniz baz alınarak örnek bilgiler hali hazırda işlenmiş durumdadır. Sertifikayı sağlanacak firmaya göre düzenleyebilirsiniz.

NOT : Dilerseniz Sertifika istek kodu (CSR) oluşturmak istiyorum şeklinde ilerlemek yerine, panelinizden ya da sunucudan daha öncesinde oluşturmuş olduğunuz CSR kodunu Daha önce oluşturduğum sertifika istek kodunu (CSR) kullanmak istiyorum seçeneğini seçip ilerleyebilirsiniz. Ancak bu şekilde ilerleyecek olur iseniz kurulumu tamamlayabilmek için, CSR kodunuzu oluşturduğunuz anda ek olarak oluşan Private Key kodunu da mutlaka not almanız gerekmektedir. Aksi halde sertifika kullanılmaz durumda olacaktır.

NOT : Netdirekt Müşteri Paneli dışında oluşturacağınız CSR kodunun Self Signed - Kişi formatında olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Self Signed CSR kullanırsanız sertifika kullanılmaz durumda olacaktır.

Önemli Bilgi : Sertifikanız kullanılmaz duruma gelecek olur ise, Yeniden Yapılandırma (Reissue) işlemi gerektirecek olup, paneliniz üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ardından, İşleme devam et butonunu kullanarak ilerleyiniz.



Bu aşamada onay mailini seçmeniz istenenecektir. SSL sertifika onayı için sadece,

admin@
administrator@
hostmaster@
postmaster@
webmaster@

Mail adresleri kullanılabilir/seçilebilir durumdadır. Mail adresi hali hazırda var olmayan bir adres ise işlemden öncesinde mutlaka oluşturmanız gerekmektedir.

İşleme devam et butonu üzerinden ilerleyiniz.



Artık konfigürasyon işlemi, CSR iletilerek başlatılmış durumdadır.



Görüldüğü gibi işlem, mail onayını bekliyor durumdadır. Eğer mail adresini oluşturma işlemini atladı iseniz bu sayfa üzerinden yeniden onay maili gönderebilirsiniz.



Seçtiğiniz mail adresine giriş yapınız. Sectigo Certification Authority tarafınca gelen bir mail olacaktır.



Mail içerisine giriş yaptığınızda sizden doğrulama talep eden bir içerik açılacaktır. Bu ekranda, iletmiş olduğu doğrulama kodunu kopyalayınız. Ardından here ibareresi üzerine tıklayıp devam ediniz.

Kodu açılacak sayfa üzerindeki alana yapıştırıp Next seçeneği üzerinden devam ediniz.



Aşağıdaki ekranı gözlemlediğinizde işlem tamamlanmış demektir.

 

Aynı mail adresine ortalama 2-3 dakika içerisinde SSL kodu gelecektir.

-----BEGIN CERTIFICATE----- olarak başlayıp -----END CERTIFICATE----- olarak sonlanan SSL kodunu herhangi bir yere kopyalayınız.

Netdirekt Müşteri Panelinize geri dönüp yeniden + SSL Sertifikaları kategorisi altında ilgili sertifika hizmetinin sağ alanında yer alan Ürün Yönetimi seçeneğine tıklayınız.


Bir diğer sayfada karşınıza Sertifika, CA Root, Private Key, CSR kodları gelecektir. Ancak bu sayfa üzerindeki Sertifika kodu mail onay işlemine takiben ortalama 1 saat sonrasında müşteri paneli üzerinde güncellenmesinden dolayı sunucu tarafında SSL kurulum aşamasına geçtiğinizde maile gelen Sertifika kodunu kullanınız.

Bu işlemlerin sonucunda SSL sertifikasının sunucuya ön kurulum aşaması tamamlanmış durumdadır. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden SSL sertifikasının sunucu üzerine kurulum talimatlarına ulaşabilirsiniz.

DirectAdmin Panel SSL Sertifikası Kurulumu : https://www.netdirekt.com.tr/yardim-merkezi.html?action=displayarticle&id=125

Plesk Panel SSL Sertifikası Kurulumu : https://www.netdirekt.com.tr/yardim-merkezi.html?action=displayarticle&id=127

Başka Bir Konu Araştırın
Bulduğunuz konu aradığınız sorulara cevap vermediyse yeni bir konu araştırın.