Yardım Merkezi

Anti-Spam Alan adı Yönetim Paneli

Merhabalar,

Antispam sistemimize ait adres aşağıdaki gibidir.

http://mgpanel.netdirekt.com.tr

İlgili adrese giriş yaptıktan sonra yönetimini yapmak istediğiniz alan adını başında @ "at" işareti ile yazmalısınız. Örneğin; @netdirekt.com.tr


Ardından tarafınıza iletilen şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Giriş işleminin ardından aşağıdaki şekilde bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Bu alanda alan adı ve mail adresleri üzerinden giden mail sayısını gözlemleyebilirsiniz.



Sol üst köşede yer alan Traffic kısmına giriş yaptığınızda o alan adınızda ki tüm mail adreslerinin gönderimlerini, alımlarını ve bu süreç de bir filtreye takıldı ise hangi filtreye takıldığını gözlemleyebilirsiniz.


Sessioned
tüm mail alışverişinizi gözlemleyebilirsiniz. Bu alanda mailler herhangi bir filtreye takılmış olsada tümünü gözlemleyebilirsiniz.

Probed
İlgili alanda bir maili gözlemliyor iseniz çok fazla alıcıya gönderim yapılmış olmasından veya bounce olarak geri dönmesinden dolayı bu filtreye takılmıştır.

Banned
tarafınıza gelen aşırı spam yapılmasından dolayıdır. Bu alanda mail gözlemliyor iseniz aşırı spam yapıldığı içindir.

Trash
Dns kayıtları hatalı olduğu için bu filtreye takılmaktadır. Dns kayıtlarında ki hatayı gidermeniz halinde Release Mail butonuna basarak mail'in tekrar gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

BL
Dns veya normal black listler üzerinde yer alınıyor ise filtreye takılmaktadır.

Guard
No-Bounce veya spam gönderim yapılması yada halinde yer almaktadır.

User Block
Tarafınızca kara listeye alınan mailler içindir.

Send
Mail adresleriniz üzerinden yapılan tüm gönderimlerin yer aldığı bir filtredir.

Quarantine
Bu alan ise elle karantinaya alınmış maillerin yer aldığı bölümdür.

RNRbyR
"relay not respond by received" yani alıcı tarafından cevap alınamadığında mail'iniz bu filtreye takılmaktadır. Örneğin alıcı mail adresi aktif bir mail adresi olmadığı gibi durumlarda bu filtreye girer.

Legitimate
Direkt olarak herhangi bir filtreye takılmaksınız karşı tarafa ulaşan mailler içindir. Güvenilir bir adrese gönderiliyor veya güvenilir bir adresden mail alınıyor ise bu alanda görebilirsiniz.



Herhangi bir filtreye takıldığınız mail'in solunda yer alan reng'in üzerine geldiğinizde o mail'in id'si,son alınan bağlantı datası ve eğer filtreye takıldı ise hangi filtreye takıldığını gözlemleyebilirsiniz.

Sol üst köşede Traffic butonunun yanında yer alan Domain List bölümünden alan adınızı seçerek domain bazlı olarak istatistiklerinizi gözlemleyebilir, istediğiniz kuralı deaktif konuma alabilir yada tarafınıza gelen maillerde istenmeyen bir maili kara listeye girmesini sağlayabilirsiniz.





Saygılarımızla,
Netdirekt A.Ş.
Başka Bir Konu Araştırın
Bulduğunuz konu aradığınız sorulara cevap vermediyse yeni bir konu araştırın.