Duyurular

.tr alan adı başvuruları hakkında
Tuesday, February 13, 2024

Değerli Müşterimiz,

Örnek olarak netdirekt.com.tr alan adına sahipseniz ve netdirekt.tr alan adını almak istiyorsanız;

a.tr uzantılı alan adlarının kayıt edilmesi için gereklilikler ve izlenmesi gereken yol aşağıda açıklanmaktadır;

Anlatımlarda örnek sld domain olarak "netdirekt" kullanılmıştır.

“netdirekt.com.tr”, “netdirekt.org.tr”, “netdirekt.net.tr”, “netdirekt.gen.tr”, “netdirekt.web.tr”, “netdirekt.name.tr”, “netdirekt.info.tr”, “netdirekt.tv.tr”, “netdirekt.bbs.tr”, “netdirekt.tel.tr”, “netdirekt.kep.tr”, “netdirekt.av.tr”, “netdirekt.dr.tr”,uzantılı alan adlarına sahip olan müşterilerimize 14.02.2024 tarihinden itibaren aynı alan adının "netdirekt.tr" formatında kayıt edilmesi için trabis tarafından öncelik tanınacaktır.

1) Alan adı "Başvuru Kodu" alımı

Netdirekt müşteri panelinize giriş yaptıktan sonra "Alan Adlarım" > "Alan Adı Yönetimi"  sayfasına giriş yaparak, başvuru kodunuzu alın.

Eğer yukarıda belirtilen uzantılara sahip bir alan adınız olmasına rağmen başvuru kodu bölümünde "Aktif Değil" yazıyorsa lütfen e-destek sistemi üzerinden ekibimize bilgi verin.

2) Alan adı başvurusunun yapılması

https://www.netdirekt.com.tr/alan-adi-transfer.html adresi üzerinden, netdirekt.tr formatında alan adınızı ve bir önceki aşamada aldığınız başvuru kodunuzu yazın.

3) Ödeme aşaması

Ödeme işlemlerini tamamlayınız. İlettiğiniz başvuru kodu ile, teknik ekibimiz tarafından başvuru işlemleriniz takip edilecek ve tarafınıza bilgi verilecektir.

Bu işlemlerden sonra, alan adı başvurunuz trabis tarafından değerlendirilecek ve sonuç eposta ile tarafınıza iletilecektir.

Detaylı bilgi için Trabis

<< Önceki Sayfa